Khamis, 27 Oktober 2011

Haiiii. Sesi Perkenalan Diri. wahh.

3 taun dah buat blog tp hareyy x update pong. Baru nak buat sesi perkenalan. haihh. sorry noh. Sebelum ni aku busy (busy la sgt). Sebenaqnya aku pn heran pasaipa aku buat blog ni. Nak tulih apa pun x tau. haishh. Ok dahh. Nak tau pasai aku dak? X mau jgn baca! haha.

Nama yg diberi adalah Azmir Syamim b. Suhaimi. La ni umoq aku 19 taun (2011). Birthday aku 8.2.92 (lawakan numbe ni :p). Aku dok Alor Staq (anak jati Kedah). Hobby aku suka tidoq, makan, tidoq, dan makan. haha. Dak aih. Aku suka berangan, main pc game, surf internet, play guitar, layan mp3, karaoke, and so on (boleh kot tera tu). Aku suka SUPERBIKE. Insyaallah one day akan aku angkat jgk sebijik dgn hasil usaha aku sendiri!

Masa kecik2 dulu belajaq kat SK Tunku Raudzah. Aku jd pengawas dr Darjah 3 smpi Darjah 6. haha.

Masa baru baligh aku skola kat SMK Dato' Syed Omar. Form 4 and Form 5 aku class aliran Akaun. Bukan choice aku tp carry on ja la. Masa hujung form 4 cikgu tawar aku jd pengawas. Heran kot, aku dah malaih nk mmpoih. Mungkin dia nmpk sifat kepimpinan aku kot. hehe. Syok jd pengawas ni sbb baju dia kaler biru (x munasabah langsung. hoho). SPM aku ok2 ja. Nak tau resut, IM aku kat facebook (Azmir Syamim Suhaimi)

Lepas zaman sekola, aku dpt masuk UiTM Merbok Kedah. Dapat course Diploma in Accountancy. Mula2 rasa mcm x caya dpt course ni. Happy gila2 la time tu. Yg best kampus aku ni, majoriti student adalah berasal dari Kedah dan area Alor Staq. Wah. best2. haha. Aku class A. Kawan2 pun ok. Kebanyakan nya sporting, open minded. Hat sombong x jmpa lg la. Semua ok2 ja. Aku first day msuk class, aku dah boleh hapai smua nama bdk laki. (ya la, dak laki cmpuq aku ada 9 org ja). Tp overall class aku gempak la. I love them. :)

Aku rasa hat tu ja yg boleh aku story2 pun. Yg paling penting, aku adalah MANCHESTER UNITED DIE HARD FAN. GGMU!

Sabtu, 14 Mac 2009

AZMIR SYAZWAN BIN SUHAIMI, KAULAH ABANG YANG TERBAIK UNTUK DIRIKU......

Namaku Azmir Syamim bin Suhaimi dan abang aku bernama Azmir Syazwan bin Suhaimi. Waktu kecil kami ni kadang2 baik, kadang2 bergaduh....biase laa adk beradik...tapi kalau kami bergaduh, mcm nk bunuh membunuh..di rumah, dlm kereta, shopping kompleks, rumah orang lain, di mana2 tempat pn, kami asyik bergaduh.


Tapi time kami dh besar panjang, kami sangat rapat. Setiap kali kami jumpa, mcm2 topik nk kami bualkan....pasal b0la, game, lagu2 yg kami suka, minyak rambut, fesyen rambut, citer k0rea, cite ind0n, mcm2 laa......tengah2 malam aku dgn dia dok tgk bola...dia sokong arsenal, aku sokong manchester united...satu taman dengar suara kami menjerit goal....mmg best laa masa tu... aku msih ingat time aku f0rm 3 ade orang curi handphone aku kat sekolah... sape yg tolong? Abang aku yg tolong...klu xde dia, smpi skarang aku x jmpe sape pencuri tu.....abg aku mmg ambil berat pasal aku....time cuti hujung taun 2008, dia ajak aku p jogging kat taman rimba. Aku pn j0in laa dia..aku ni bknnya larat sangat nk jogging tapi redah jugak.... klu xde dia, smpi ke tua aku x p jogging...aku bkn suka sgt j0gging2 ni....tp abg aku jd pendorong aku utk berjogging....dia kata kat aku, klu jogging, keluar la jgak peluh, duk rumah asyik tidoq jer....aku bersyukur kerna dpt se0rang abg yg bleh memimpin aku......


Setiap kali aku ade masalah, aku k0ngsi msalh aku kat dia. Dia selalu bg sokongan dan semangat kat aku. Klu dia ade masalah, dia berkongsi mslh dgn aku.... kami bersefahaman, jiwa yg sama, dan mempunyai minat yg sama....dia study kat uitm arau, perlis....setiap hujung minggu, aku tggu dia balik rumah, klu dia balik msti kena lawan wining eleven dgn aku....klu lawan game bola, msti menang kat dia...dia ckup terer men game...kadang2 aku bengang gak asyik kalah je......kami time lapang, kami men futsal. Dia jd striker, aku jd keeper....dia dgn aku satu team laa....dia men cukup style....aku bangga dgn dia....dpt bola jaa kat dia, dia shoot....k0nfim goal...kami klu bab2 minyak rambut cukup pakar r....kami selalu p guardian takpun watsons nak p beli minyak rambut...cakap laa jenis apa, wax, gel, gel hybrid, gatsby, brylcream, smua kami tau....tapi dia selalu pilih kat aku yg mana bagus....aku ikut jaa....time minyak rambut jaa dia pilih...tapi klu nk beli spec hitam ka tali pinggang ka, mesti aku tolong pilihkan....dia kata kat aku yg dia bkn pandai pilih sangat....girlfriend dia yg dok pilih kat dia.....aku pilih laa spec itam yg cun2 kat dia...dia ikut jaa...janji style...kenangan2 dgn dia cukup susah nak dilupakan....kenangan2 yg indah cukup banyak.....


TANGGAL 22 FEBRUARI 2009 HARI AHAD, aku kat kelas, time tu subjek sejarah, cikgu rozi....dlm pukul 12 lebih bapak aku mai kelas kata dia nak ambik aku balik...aku heran gak pasaipa....aku tanya laa bapak aku apa yg terjadi...time tu aku dgn bapak aku nk p pejabat sekolah nk mintak borang keluar...bapak aku cakap yg abang aku xsiden....aku tersenyap dan terkejut bila pak aku kata mcm tu...aku bergegas nk ke kereta nk berjumpa dgn mak aku....mak aku menangis teresak2....dia kata kat aku, “ABANG DAH TAK DAK DAH”.....aku sekali lagi terkejut lalu menangis teresak2.....bapak kata abg xsiden......aku ingat aku boleh jumpa lagi dengan dia....aku rasa mcm mimpi....tapi itulah kenyataannya....aku tak sangka yang abg aku nak tinggalkan aku dan keluarga buat selama-lamanya...2 hari sebelum dia meninggal, aku call dia, dia kata dia kat motor...aku kata laa kat dia, kita mesej laa, senang sket....aku hantar mesej kat dia, “ank x blek ka mggu ni?”.... dia x reply pun....aku heran gak...aku hantar mesej pukul 2 ptg....aku ingt mlm 2 aku nak call sekali lagi, tapi hati ni x membenarkan aku call dia.....inilah ujian yang paling besar yg pernah aku alami.....mmg dia x balik.....x balik untuk selama-lamanya......dia meniggal pada jam 7:40 lebih akibat xsiden, dia dari penang nk balik ke uitm arau, entah kenapa kereta yg dia bawak x boleh dikawal lalu melanggar pokok dan jatuh ke dalam terusan...ada 4 orang dlm kereta tu termasuk abg aku...2 orang terselamat manakala 2 orang lagi terkorban iaitu abg aku dan seorang perempuan yg dikenali sbg norhafiza....norhafiza tu BUKAN teman wanita abg aku sebagaimana diceritakan oleh smua pihak.....JANGAN MEMFITNAH JIKA ANDA TIDAK TAHU APA2....teman wanitanya bernama FARAHANA bkn NORHAFIZA..... menurut kwn2 abg aku, abg aku baru kenal dgn norhafiza tiga hari sebelum kejadian berlaku......dia nak tumpang abg aku balik sekali...kebetulan dia pun nak balik uitm gak...tetapi malang tidak berbau.....


Sampai sekarang aku asyik teringat kat dia......aku teringat kenangan2 indah aku bersama abg aku dari A sampai Z......dia lah abg aku yg paling baik....dialah satu2nya abg aku di dunia ni......aku nak main game bola pun asyik teringat kat dia...klu main game bola, aku d0k main dgn dia.....kwn2 aku ajak main futsal, aku selalu main dgn dia bkb dgn kwn2 aku.....nak beli minyak rambut, aku dok beli dgn dia......aku sedih sangat.......dia meniggal pada usia 21 tahun (1988-2009)......abg ayan, aku rindu sangat kat hang.....aku rindu sangat sangat kat hang.......balik lah ke rumah....mak bapak asyik menangis jaa kat rumah.....kami redha dengan semua ni...Cuma kami rindu sangat kat hang.....TERIMA KASIH SEBAB HANG JADI ABG AKU SELAMA 17 TAHUN...aku sangat menghargainya...AKU SAYANG HANG, ABG AYAN.....al-fatihah....